Wensen 2017 en Dankwoord

door | jan 20, 2017

Ik wens jullie een gelukkig en sereen 2017. Laten wij dromen van vrede in de wereld. Namens de dorpelingen en het bestuur wil ik u bedanken voor uw donatie aan de stichting. Naast de steun aan de scholieren en na het bouwen van het dorpshuis werd het tijd om aandacht aan de gezondheid van de dorpelingen te besteden. In 2015 hadden wij € 500 aan medisch materiaal (verband, desinfecterende middelen, enz.) geschonken.

In december 2016 is dankzij jullie een sterilisator in het gezondheidscentrum geïnstalleerd. Ouma, de lokale vroedvrouw, steriliseert niet meer met bleekwater maar gebruikt nu de ‘sterilisator’. Dit apparaat werkt op een gasfles. Het lijkt op een snelkookpan en is ontworpen voor de gezondheidscentra in de bushbush… UNICEF zorgt voor de aflevering in Mali zelf. Wat een prachtig kerstcadeau! In 2017 streven wij naar zonnepanelen op het dak van het gezondheidscentrum.

De stichting is klein maar doeltreffend ondanks de onrust in Mali. Ons team in het dorp, Gueladio en N’Gada, die voor jong en oud in het dorpshuis activiteiten organiseren en Ouma de vroedvrouw zijn jullie dankbaar. Mijn dank gaat ook naar Willem Snappers uit Sevare in Mali voor het helpen met de aanschaf.

Op het moment dat deze brief op de site komt, is er een aanslag door Al Mourabitoune, de groep van BelMokhtar in Gao gepleegd op 18 januari met een bomauto in een militair kamp. Zestig personen zijn om het leven gekomen en 115 raakten gewond. VN MINUSMA eisen sancties. Sinds juni 2015, ‘Accord d’Alger’ tussen de overheid en de rebellen, is het steeds moeilijk om de vrede te bereiken. De 7 helikopters van Nederland zullen vervangen worden door Duitse helikopters. Laten wij hopen dat het snel gebeurt. Dat is ook de wens van Annadif, leader van de Minusma missie (Bron: Jeune Afrique 19 januari 2017).