Lezing over Mali door drs. Francoise Haeck

door | apr 27, 2011

Zondag 3 april

De lezing begint om 15:00 uur en wordt gehouden in ‘Ruimte’, een podium voor kunstenaars en een initiatief van Frank Baas. Pieter de Hoochstraat 22-2, linker deur, 1071 EE Amsterdam.

Drs. Francoise Haeck is cultureel antropologe en afkomstig uit het Franse Picardië. Zij is twintig jaar werkzaam geweest als trainer bij het Tropen Instituut in Amsterdam en heeft zes jaar ontwikkelingswerk verricht voor diverse organisaties en projecten. Ook heeft zij twee jaar Frans gedoceerd in China. Tegenwoordig is Haeck voorzitter van de Stichting Scholen in Mali en begeleidt zij sinds tien jaar Nederlandse en Belgische toeristen in Mali.

“Al tijdens mijn eerste dienstbetrekking in 1967 bij de Volontaires du Progres werd ik verliefd op Mali. Ik ben er daarom vaak naar teruggekeerd.  Mali is een aantrekkelijk land met een roemrijke geschiedenis en een grote variëteit aan landschappen en bevolkingsgroepen. De president slaagt erin om een relatieve harmonie tussen de volkeren in stand te houden. Het is een land dat investeerders aantrekt: Libië en China zijn er zeer actief. Toeristische trekpleisters zijn het mooie landschap, de kleurrijke etnische bevolkingsgroepen, de leemarchitectuur, het textiel, de muziek en de creatieve inspiratie.”