De middelbare scholieren ‘les collégiens’

door | jul 12, 2011

Gefeliciteerd!

Mamoudou Diallo, Kola Diallo, Ouma Diallo, Boubacar Diallo, Bara Diallo, Hamadi Tamboura, Galo Kasse, Ali Dicko en Ibrahim B Diallo zijn geslaagd voor het DEF (Diplôme d’Etudes Fondamentales). Almodio Sow, wij wensen dat jij jouw diploma volgende jaar haalt. En dat zal lukken!

Deze voormalige leerlingen van de lagere school in Sareseni zitten nu op de middelbare school ’le collège’ in Mopti. Zij hebben het geluk dat ze een logeeradres in de stad hebben waar zij kunnen slapen en eten. Elke dag pendelen met de boot van het dorp naar de stad is onmogelijk. Dat is helaas een realiteit voor veel kinderen na de lagere school: velen blijven in het dorp om hun ouders te helpen.

Middelbaar scholier zijn valt niet mee: je moet presteren in een klas van 100 leerlingen. In het weekend en tijdens de vakanties komen ze graag naar de kleine leeszaal om te studeren. Een voorwaarde om betere resultaten op school te boeken! Dat werkt omdat zij zijn de beste van hun klassen en winnen zelf prijzen. Zie Nieuws brief 9.

Gedurende de schoolvakantie in december hebben ze de toeristen van Françoise rondgeleid. Het was echt een succes. Ali en Ola, twee reizigers, waren zo enthousiast na het bezoek bij de families en de rondleiding in het dorp, dat zij een koffer vol met Engelse boeken hebben klaarstaan voor hen. Deze koffer zal in november aankomen. Merci Ali en Ola, jullie bijdrage steunt de educatie van de jeugd in Sareseni. De middelbare scholieren hebben een droom: corresponderen met scholieren uit Europa in het Frans of Engels. Wordt vervolgd.